RECEPTY

Strukovinový guláš s klobásou

Strukovinový guláš s klobásou

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Hustá desiatová polievka plná zdraviu prospešných strukovín a nie zrovna zdraviu prospešnej klobásky :)

recept,fotorecept,klobása,šošovica sterilizovaná,fazuľa biela sterilizovaná,cícer sterilizovaný,Strukovinové polievky,Bezlaktózové

Strukovinové polievky

Kuchtil

Počet porcií

8

Hmotnosť porcie

471 g

Energia porcie

311 kcal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa

250

110

gramov

kcal

cícer sterilizovaný

300

375

gramov

kcal

fazuľa biela sterilizovaná

300

285

gramov

kcal

klobása

250

778

gramov

kcal

korenie rasca mletá

½

9

čajovej lyžičky

kcal

korenie čierne mleté

½

9

čajovej lyžičky

kcal

masť bravčová

30

269

gramov

kcal

múka hladká

50

174

gramov

kcal

petržlenová vňať

30

14

gramov

kcal

voda

2

0

litre

kcal

zemiaky

250

230

gramov

kcal

šošovica sterilizovaná

300

231

gramov

kcal

 

Recept

1. 

cibuľa 250 gramov  masť bravčová 30 gramov

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a osmažíme (10 minút) na masti.

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a...

2. 

zemiaky 250 gramov  klobása 250 gramov

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a spolu s obdobne nakrájanou klobásou ich pridáme k cibuli. Za stáleho miešania všetko spolu 5 minút opekáme.

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a...

3. 

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  voda 1.5 litra

Pridáme soľ, korenie a rascu. Prilejeme vriacu vodu, premiešame a 15 minút varíme.

Pridáme soľ, korenie a rascu. Prilejeme vriacu...

4. 

šošovica sterilizovaná 300 gramov

Postupne primiešavame sterilizované strukoviny bez nálevu: šošovicu...

Postupne primiešavame sterilizované strukoviny...

5. 

fazuľa biela sterilizovaná 300 gramov

...fazuľu...

...fazuľu......

6. 

cícer sterilizovaný 300 gramov

...a cícer (pokiaľ by sme polievku varili zo suchých strukovín, tie musíme najprv uvariť čím sa predĺži celková príprava). Necháme zovrieť a polievku zahustíme...

...a cícer (pokiaľ by sme polievku varili zo...

7. 

múka hladká 50 gramov  voda ½ litra

... trochou múky rozmiešanou v studenej vode.

... trochou múky rozmiešanou v studenej vode....

8. 

petržlenová vňať 30 gramov

Nakoniec do gulášu vmiešame čerstvú nasekanú petržlenovú vňať. (Zbytky sterilizovaných strukovín uložíme do mikroténového vrecúška a zmrazíme. Takto ich najlepšie uchováme na neskoršie použitie).

Nakoniec do gulášu vmiešame čerstvú nasekanú...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť