Strukovinový guláš s klobásou
Hustá desiatová polievka plná zdraviu prospešných strukovín a nie zrovna zdraviu prospešnej klobásky :)
recept,fotorecept,klobása,šošovica sterilizovaná,fazuľa biela sterilizovaná,cícer sterilizovaný,Strukovinové polievky,Bezlaktózové
Strukovinové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 250 | gramov | |
cícer sterilizovaný | 300 | gramov | |
fazuľa biela sterilizovaná | 300 | gramov | |
klobása | 250 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | 30 | gramov | |
múka hladká | 50 | gramov | |
petržlenová vňať | 30 | gramov | |
voda | 2 | litre | |
zemiaky | 250 | gramov | |
šošovica sterilizovaná | 300 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 250 gramov • masť bravčová 30 gramov
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a osmažíme (10 minút) na masti.
2.
zemiaky 250 gramov • klobása 250 gramov
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a spolu s obdobne nakrájanou klobásou ich pridáme k cibuli. Za stáleho miešania všetko spolu 5 minút opekáme.
3.
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • voda 1.5 litra
Pridáme soľ, korenie a rascu. Prilejeme vriacu vodu, premiešame a 15 minút varíme.
4.
šošovica sterilizovaná 300 gramov
Postupne primiešavame sterilizované strukoviny bez nálevu: šošovicu...
6.
cícer sterilizovaný 300 gramov
...a cícer (pokiaľ by sme polievku varili zo suchých strukovín, tie musíme najprv uvariť čím sa predĺži celková príprava). Necháme zovrieť a polievku zahustíme...
8.
petržlenová vňať 30 gramov
Nakoniec do gulášu vmiešame čerstvú nasekanú petržlenovú vňať. (Zbytky sterilizovaných strukovín uložíme do mikroténového vrecúška a zmrazíme. Takto ich najlepšie uchováme na neskoršie použitie).
Dobrú chuť!