Strúhaný koláč s tvarohom
Vychutnajte si poobednú kávičku s týmto skvelým krehkým koláčom.
recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkovitý,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | - | ||
cukor práškový | 180 | gramov | |
kakao - prášok | 10 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 10 | gramov | |
maslo | 200 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 3 | polievkové lyžice | |
múka hladká | 300 | gramov | |
tvaroh jemný hrudkovitý | 250 | gramov | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy |
Recept
1.
múka hladká 300 gramov • maslo 200 gramov • kakao - prášok 10 gramov • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov
Do múky nasekáme maslo, pridáme kakao a kypriaci prášok. Vypracujeme tuhé cesto.
2.
Cesto rozdelíme na dve polovice a uložíme na pol hodinu do chladničky.
3.
vaječný bielok 3 kusy • cukor práškový 80 gramov
Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Vmiešame cukor.
4.
vaječný žĺtok 3 kusy • cukor práškový 100 gramov • tvaroh jemný hrudkovitý 250 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 3 polievkové lyžice
Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko a tvaroh. Opäť rozšľaháme.
5.
Vmiešame sneh z bielkov.
6.
Plech na pečenie 32 cm x 22 cm
Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Jednu časť pripraveného cesta nastrúhame do plechu a jemne rozložíme (nepokryje rovnomerne celé dno).
7.
Na cesto nalejeme tvarohovú zmes.
8.
Zľahka rozotrieme.
9.
Navrch nastrúhame druhú časť cesta.
10.
Pečieme 30 min. pri teplote 170°C.
12.
Dobre vychladený koláč pokrájame.
Dobrú chuť!