Štrúdľa plnená tekvicou a balkánskym syrom
Fakt skvelá pochúťka! Vyskúšajte!
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,semienka tekvicové lúpané,semienka tekvicové lúpané,cesto lístkové,Slané koláče
Slané koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
balkánsky syr | 200 | gramov | |
cesto lístkové | 275 | gramov | |
cibuľa | 80 | gramov | |
rozmarín | - | ||
semienka tekvicové lúpané | 25 | gramov | |
semienka tekvicové lúpané | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
tekvica hokkaido | 400 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
2.
cibuľa 80 gramov
Na panvici na oleji opražíme cibuľu a pridáme nakrájanú tekvicu. Dusíme za občasného miešania, kým tekvica nezmäkne.
5.
balkánsky syr 200 gramov
Do vychladenej tekvicovej zmesi pridáme nakrájaný syr a tekvicové jadierka.
6.
vajce slepačie 1 kus • soľ ½ čajovej lyžičky
Nakoniec pridáme vajce, soľ a všetko spolu dobre premiešame.
7.
cesto lístkové 275 gramov
Cesto vyvaľkáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do stredu rovnomerne nanesieme tekvicovú plnku. Zarolujeme.
8.
vajce slepačie 1 kus • semienka tekvicové lúpané
Potrieme rozšľahaným vajcom. Vrch posypeme tekvicovými semienkami.
9.
Pečieme 25 min. pri teplote 200°C.
Dobrú chuť!