Strašidelné bosorkine prsty
Halloween chrumkavé sušienky.
recept,fotorecept,mandle,Suché pečivo,Halloween,
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 100 | gramov | |
cukor vanilkový | 15 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
mandle | 25 | kusov | |
maslo | 100 | gramov | |
múka hladká | 180 | gramov | |
soľ | - | ||
vaječný bielok | 1 | kus | |
vaječný žĺtok | 1 | kus |
Recept
2.
Potom ich zalejeme studenou vodou a olúpeme.
3.
maslo 100 gramov • cukor práškový 100 gramov • vaječný žĺtok 1 kus • soľ • cukor vanilkový 15 gramov
Maslo vymiešame s cukrom, žĺtkom, štipkou soli a vanilkovým cukrom.
4.
múka hladká 180 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Primiešame múku s kypriacim práškom. Vypracujeme tuhé cesto.
5.
Cesto na hrubšie rozvaľkáme a pokrájame na 25 približne rovnakých dielov. Jeden diel cesta uchopíme do dlane, zmačkáme, zatváraním a otváraním ruky vytvoríme v dlani tvar prsta.
6.
vaječný bielok 1 kus
Koniec prsta potrieme rozšľahaným bielkom a vtlačíme do neho celú mandlu špicom nahor.
7.
Prsty poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a tupou stranou noža vytvoríme na prstoch v oblasti hánok zárezy.
8.
Prsty okolo nechtov a na koncoch môžeme natrieť džemom, čím vytvoríme ilúziu krvi. Celé prsty potrieme rozšľahaným bielkom a pečieme v rozohriatej rúre pri 190°C 12 minút.
9.
Po úplnom vychladnutí prsty z plechu pozbierame a uložíme do uzatvárateľnej nádoby, prípadne môžeme ihneď podávať.
Dobrú chuť!