Strapačky s kyslou kapustou
Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.
recept,fotorecept,slanina oravská,kapusta kvasená,zemiaky,múka polohrubá,Cestoviny,Slovenská kuchyňa,Bezlaktózové
Cestoviny
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
Zemiakové halušky - strapačky recept | - | ||
cibuľa | 1 | kus | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
kapusta kvasená | 750 | gramov | |
korenie rasca drvená | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne celé | ¼ | čajovej lyžičky | |
múka polohrubá | 300 | gramov | |
slanina oravská | 300 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 200 | mililitrov | |
zemiaky | 600 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 600 gramov • múka polohrubá 300 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ 1 čajová lyžička • Zemiakové halušky - strapačky recept
Nastrúhané zemiaky zmiešame s múkou, soľou, vajcom a prepasírované cez haluškové sitko uvaríme. Podrobnejší rozpis receptu môžete nájsť na našej stránke pod názvom "Zemiakové halušky - strapačky"
4.
kapusta kvasená 750 gramov • korenie čierne celé ¼ čajovej lyžičky • korenie rasca drvená ¼ čajovej lyžičky • voda 200 mililitrov
K cibuli pridáme prepláchnutú a vyžmýkanú kyslú kapustu, ktorú chvíľu s cibuľou pražíme. Pridáme korenie a rascu. Kapustu podlejeme vodou a asi 10 minút podusíme.
6.
Strapačky premiešame s podusenou kapustou a oškvarkami.
Dobrú chuť!