Stejky z hovädzej roštenky
Jednoduchý overený postup na prípravu chutného stejku. Panvicu môžete s radosťou nahradiť záhradným grilom.
recept,fotorecept,hovädzia roštenka,Hovädzie mäso,Recepty na gril,Bezlepkové,Bezlaktózové
Hovädzie mäso
Recept
1.
hovädzia roštenka 400 gramov
Nakrájame si dva až tri centimetrov hrubé plátky roštenky. Najlepšie je kúpiť "uvolnené" mäso, ktoré bolo dva až tri týždne zavesené a zrelo.
2.
soľ • korenie čierne mleté • olej olivový
Okoreníme, osolíme a potrieme olejom. Pred pečením by malo mať izbovú teplotu (cca 20 min. mimo chladničky).
3.
Na dobre rozpálenej panvici si mäsko najprv zatiahneme minútu z každej strany a následne dopečieme podľa chuti.
4.
Pre tento typ mäsa odporúčame dve minúty z každej strany, aby nebolo mäso príliž suché. Pred prvým prekrojením a konzumáciou by sa malo uvolniť 5 minút, aby z neho nevytiekla šťava.
Dobrú chuť!