Štefánska roláda
Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,vajce slepačie,vajce slepačie,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 1500 | gramov | |
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa | 2 | kusy | |
korenie majorán sušený | - | ||
korenie čierne celé | - | ||
maslo | 125 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
párky hydinové | 4 | kusy | |
soľ | - | ||
soľ zeleninová | - | ||
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 5 | kusov |
Recept
1.
cibuľa 2 kusy • olej slnečnicový • bravčové mleté mäso 1500 gramov • vajce slepačie 2 kusy • cesnak 4 strúčiky • soľ • korenie majorán sušený • korenie čierne celé
Speníme cibulku na oleji. Primiešame mäso a ostatné ingrediencie.
2. Plnka do rolády
vajce slepačie 3 kusy • soľ zeleninová
Usmažíme omeletu z pripravených vajec. Ošúpeme párky.
3.
Mäsovú zmes rozdelíme na 4 rovnaké kusy, ktoré vyformujeme do rovnakých dielov ako na obrázku.
4.
párky hydinové 4 kusy • strúhanka
Dva takéto diely položíme na dosku posypanú strúhankou a obložíme omeletou a párkami ako na obrázku. Zo zvyšných dvoch dielov odoberáme a prikrývame obložené diely a zároveň tvarujeme do bochníkov.
5.
maslo 125 gramov
Bochníky vyváľame v strúhanke a vytvarujeme formu ako na obrázku. Dáme do pekáča povykladaného maslom.
6.
Rolády pečieme pri teplote 200°C hodinu a pol, počas pečenia prilievame vodu, aby rolády neprihoreli a nepopraskali.
Dobrú chuť!