Štafetky
Jemný kávový krém zarolovaný v orieškovo - bielkovom cestíčku a toto všetko ešte obalené v čokoláde. Jednoducho treba vyskúšať.
recept,fotorecept,maslo,káva čierna,čokoláda na varenie 55%,Rolády,Vianočné recepty
Rolády
Ingrediencie
Ingrediencie
brandy | 40 | mililitrov | |
cukor kryštálový | 200 | gramov | |
cukor práškový | 150 | gramov | |
káva čierna | 100 | mililitrov | |
maslo | 440 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
múka hladká | 140 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 100 | gramov | |
vaječný bielok | 8 | kusov | |
čokoláda na varenie 55% | 200 | gramov |
Recept
1.
vaječný bielok 8 kusov • cukor kryštálový 200 gramov
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zašľaháme do nich cukor.
2.
múka hladká 100 gramov • orechy vlašské mleté 100 gramov
Postupne primiešame preosiatu múku a mleté orechy.
3.
Cesto vylejeme na plech (30x40cm) vyložený papierom na pečenie.
4.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.
5.
Upečením získame jemné mäkké cesto, ktoré oddelíme ešte za tepla od papiera na pečenie a prekrojíme po dĺžke na 3 pásy.
7.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • káva čierna 100 mililitrov
... a primiešame mlieko s kávou. Po zhustnutí odstavíme a necháme vychladnúť za občasného premiešania.
9.
brandy 40 mililitrov
K žĺtkom s cukrom pridáme kávový vychladnutý krém, trochu brandy a poriadne premiešame.
10.
Do dvoch tretín pásu cesta natrieme krém a zrolujeme.
11.
Rolky necháme v chlade oddýchnuť ...
12.
... a potom ich rozkrájame na kratšie.
13.
čokoláda na varenie 55% 200 gramov • maslo 150 gramov
Čokoládu si roztopíme nad parou a pridávame maslo, kým nemá vhodnú konzistenciu a namáčanie. Oba konce štafetiek namočíme krátko do roztopenej čokoládovej polevy ...
14.
... a necháme na mriežke vychladnúť.
Dobrú chuť!