Špenátový šalát s cestovinou a mozzarellou
Ľahko diétny šalát plný zeleniny a mozzarelly, ochutený zdravými orechmi a jogurtovým dresingom.
recept,fotorecept,cestoviny - Fusilli (špirály),špenát čerstvý listový,syr Mozzarella,Zeleninové šaláty,Sezónne recepty
Zeleninové šaláty
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
cestoviny - Fusilli (špirály) | 240 | gramov | |
jogurt biely | 200 | mililitrov | |
mrkva | 100 | gramov | |
ocot balzamikový | 3 | čajové lyžičky | |
olej olivový | 1 | polievková lyžica | |
olej tekvicový | 1 | polievková lyžica | |
orechy vlašské | 50 | gramov | |
reďkovka biela | 200 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
syr Mozzarella | 250 | gramov | |
špenát čerstvý listový | 100 | gramov |
Recept
1.
cestoviny - Fusilli (špirály) 240 gramov
Cestoviny uvaríme "al dente" v slanej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
2.
mrkva 100 gramov • reďkovka biela 200 gramov
Mrkvu a reďkovku ošúpeme, nahrubo postrúhame. Vložíme do hlbokej, väčšej misy. Namiesto bielej reďkovky môžeme použiť aj malé červené.
3.
špenát čerstvý listový 100 gramov
Špenát umyjeme, necháme odkvapkať a ľahko nakrájame, prípadne natrháme na menšie kúsky.
4.
Cestoviny pridáme k nastrúhanej zelenine spolu so špenátovými listami a premiešame.
7.
...a primiešame do šalátu.
8.
olej olivový 1 polievková lyžica • olej tekvicový 1 polievková lyžica • soľ
Prilejeme oleje, môžeme podľa chuti osoliť. Dôkladne premiešame.
9.
Šalát uložíme do chladničky na hodinu (i viac) odležať. Polhodinu pred podávaním šalát vyberieme aby nebol priveľmi studený.
10.
jogurt biely 200 mililitrov • cesnak 2 strúčiky • soľ ¼ čajovej lyžičky • ocot balzamikový 3 čajové lyžičky
Jogurt rozmiešame s očisteným pretlačeným cesnakom, soľou a octom. Pred podávaním šalát dresingom prelejeme.
Dobrú chuť!