Špenátové zemiaky

Chutná a nutrične hodnotnejšia zemiaková príloha na orientálny spôsob.
recept,fotorecept,zemiaky,špenát čerstvý listový,Zemiakové prílohy,Indická kuchyňa,,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zemiakové prílohy
Indická kuchyňa
Kategórie
Zemiakové prílohy › Indická kuchyňa › Vegánske recepty › Vegetariánske recepty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Ázijská kuchyňa › Sezóna - Zemiaky › Sezóna - Špenát ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
cibuľa červená | 100 40 | gramov kcal | |
korenie Garam masala | 1 18 | čajová lyžička kcal | |
korenie rímska rasca mletá | ½ 10 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
zemiaky | 500 460 | gramov kcal | |
zázvor mletý | ½ 3 | kcal | |
špenát čerstvý listový | 500 165 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky 500 gramov
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.


3.
korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie Garam masala 1 čajová lyžička • zázvor mletý ½ CL • cesnak 2 strúčiky
Pridáme korenie a ešte chvíľu ho pražíme s cibuľkou. Pridáme rozdrvený cesnak.


5.
Panvicu odokryjeme keď sa špenátové listy stiahnu a uvoľnia vodu.

6.
Po odparení väčšiny vody pridáme uvarené zemiaky. Jemne premiešame ...


Dobrú chuť!