Špenátové palacinky so syrovou omáčkou
Recept na výborné slané palacinky, ktoré potešia nejeden maškrtný jazýček.
recept,fotorecept,špenát mrazený,syr Ementál,syr Niva,Bezmäsité hlavné jedlá,,Veľkonočné
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
olej repkový | - | ||
soľ | 1 | ||
syr Ementál | 100 | gramov | |
syr Niva | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
špenát mrazený | 600 | gramov |
Recept
1.
špenát mrazený 600 gramov • cesnak 2 strúčiky
Do hrnca vložíme mrazený špenát. Spolu s cesnakom ho chvíľu podusíme.
2.
vajce slepačie 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • soľ 1 ĆL
Do vychladeného špenátu pridáme vajcia a mlieko. Osolíme.
4. Pečieme
Prvú palacinku opečieme na troške oleja. Pod druhú palacinku olej už nedávame. Opečieme z oboch strán.
5. Príprava syrovej omáčky
syr Ementál 100 gramov • syr Niva 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
V hrnci na ohni roztopíme v mlieku syry. Necháme vychladnúť. Vlažnou omáčkou polejeme palacinky.
Dobrú chuť!