Špenátové gulôčky s morčacím mäsom

Chutná veľkonočná chuťovka - na studeno. Skvelý obed - pri podávaní hneď po príprave, kým sú guľôčky ešte teplé.
recept,fotorecept,morčacie prsia,špenát čerstvý listový,Slané chuťovky,Veľkonočné
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
Zemiaková kaša recept | 0 ?? | kcal | |
cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
cibuľa | 80 36 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 20 147 | gramov kcal | |
morčacie prsia | 250 218 | gramov kcal | |
olej repkový | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
olej repkový | 0 ?? | kcal | |
rožok biely | 60 173 | gramov kcal | |
rožok biely | 1 ?? | kus kcal | |
soľ | ¾ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | 2 0 | štipky kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
špenát čerstvý listový | 250 83 | gramov kcal |
Recept


3.
olej repkový 2 polievkové lyžice • soľ ¾ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Na troche oleja osmažíme cibuľu, pridáme mäso, osolíme a jemne okoreníme.

4.
Za častého premiešavania opekáme (asi 15 minút) do mäkka.


6.
cesnak 1 strúčik
Špenát dáme na mäso a pridáme očistený, prelisovaný strúčik cesnaku. Premiešame.

7.
Zakryjeme a necháme 2 minúty podusiť. Odstavíme z ohňa.

8.
rožok biely 60 gramov • maslo 20 gramov • cesnak 1 strúčik
1 a pol rožka nadrobno nakrájame. V panvici zohrejeme maslo a rožky na ňom opečieme. Vmiešame očistený, prelisovaný cesnak.

9.
Ak máme v špenáte veľa vody, časť odoberieme. Pridáme opečené rožky a premiešame. Necháme chvíľu postáť.

10.
Z teplej zmesi tvarujeme guľôčky.


12.
rožok biely 1 kus • vajce slepačie 1 kus • soľ 2 štipky
Na vytvorenie chuťoviek, pri podávaní na studeno, si nakrájame rožok na kolieska. Rozšľaháme vajíčko s trochou soli.


14.
Špenátové guľôčky ukladáme na rožky a spojíme špáradlom.

Dobrú chuť!