Špenátová ryža
Jeden z mnohých receptov na prípravu Palak Chawal, chutnej ryže so špenátom a arašidmi. Ryža sa hodí ako príloha aj k neindickým pokrmom.
recept,fotorecept,ryža basmati biela,špenát čerstvý listový,Ryžové prílohy,Bezlepkové,Sezónne recepty
Ryžové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
arašidy pražené nesolené | 50 | gramov | |
bobkový list | 1 | kus | |
korenie koriander mletý | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 1 | polievková lyžica | |
ryža basmati biela | 250 | gramov | |
soľ himalájska ružová | 1 | čajová lyžička | |
voda | 600 | mililitrov | |
špenát čerstvý listový | 150 | gramov |
Recept
1.
ryža basmati biela 250 gramov
Ryžu premyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a necháme 15 minút postáť. Scedíme.
2.
špenát čerstvý listový 150 gramov
Špenát umyjeme, necháme odkvapkať, listy nasekáme alebo najemno potrháme.
3.
maslo 1 polievková lyžica • bobkový list 1 kus • korenie koriander mletý ½ čajovej lyžičky
Na masle krátko opražíme bobkový list a koriander.
4.
Pridáme a opražíme ryžu.
5.
Pridáme špenát,...
6.
voda 600 mililitrov • soľ himalájska ružová 1 čajová lyžička
...prilejeme vodu a osolíme. Zakryjeme pokrievkou a pomaly varíme 15 minút.
7.
arašidy pražené nesolené 50 gramov
Pridáme arašidy, opäť zakryjeme a 5 minút dovaríme. Odstavíme z ohňa a premiešame.
Dobrú chuť!