Špenátová ryža

Jeden z mnohých receptov na prípravu Palak Chawal, chutnej ryže so špenátom a arašidmi. Ryža sa hodí ako príloha aj k neindickým pokrmom.
recept,fotorecept,ryža basmati biela,špenát čerstvý listový,Ryžové prílohy,Bezlepkové
Ryžové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
arašidy pražené nesolené | 50 293 | gramov kcal | |
bobkový list | 1 ?? | kus kcal | |
korenie koriander mletý | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 1 111 | polievková lyžica kcal | |
ryža basmati biela | 250 873 | gramov kcal | |
soľ himalájska ružová | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 600 0 | mililitrov kcal | |
špenát čerstvý listový | 150 50 | gramov kcal |
Recept
1.
ryža basmati biela 250 gramov
Ryžu premyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a necháme 15 minút postáť. Scedíme.

2.
špenát čerstvý listový 150 gramov
Špenát umyjeme, necháme odkvapkať, listy nasekáme alebo najemno potrháme.

3.
maslo 1 polievková lyžica • bobkový list 1 kus • korenie koriander mletý ½ čajovej lyžičky
Na masle krátko opražíme bobkový list a koriander.

4.
Pridáme a opražíme ryžu.

5.
Pridáme špenát,...

6.
voda 600 mililitrov • soľ himalájska ružová 1 čajová lyžička
...prilejeme vodu a osolíme. Zakryjeme pokrievkou a pomaly varíme 15 minút.

7.
arašidy pražené nesolené 50 gramov
Pridáme arašidy, opäť zakryjeme a 5 minút dovaríme. Odstavíme z ohňa a premiešame.

Dobrú chuť!