Špargľa so salámou
recept,fotorecept,špargľa biela,salám suchý,Bravčové mäso,,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
ocot | - | ||
salám suchý | 100 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Ementál | 70 | gramov | |
syr Pecorino | 15 | gramov | |
voda | 800 | mililitrov | |
špargľa biela | 9 | kusov |
Recept
2.
voda 800 mililitrov • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • soľ 1 čajová lyžička • ocot
Vodu privedieme k varu, pridáme do nej cukor, soľ a trošku octu. Keď voda vrie, vložíme do nej špargľu, varíme 5 minút. Po piatich minútach špargľu vyberieme na chladné miesto.
3.
salám suchý 100 gramov • syr Ementál 70 gramov
Tri kolieska salámy položíme na seba, tak aby sa prekrývali len časti koliesok. Posypeme nastrúhaným syrom, položíme naň špargľu.
4.
syr Pecorino 15 gramov
Špargľu obalíme salámou, položíme ju na pekáč s varenými zemiakmi, posypeme nastrúhaným syrom. Vložíme do rúry na 5 minút zapiecť.
Dobrú chuť!