Španielsky vtáčik v rúre
Obľúbená klasická pochúťka z hovädzieho mäsa, jednoducho pečená v rúre. Podávame, ako inak, klasicky s ryžou.
recept,fotorecept,hovädzie stehno,vajce slepačie,slanina údená,slanina údená,Hovädzie mäso
Hovädzie mäso
Kategórie
Hovädzie mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
horčica dijonská | 4 | čajové lyžičky | |
hovädzie stehno | 600 | gramov | |
korenie čierne mleté | - | ||
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
párky bravčové | 4 | kusy | |
slanina údená | 180 | gramov | |
soľ | 0 | ||
uhorka sterilizovaná kyslá | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 200 | mililitrov |
Recept
1.
hovädzie stehno 600 gramov • horčica dijonská 4 čajové lyžičky • vajce slepačie 2 kusy • slanina údená 80 gramov • párky bravčové 4 kusy • slanina údená 100 gramov • uhorka sterilizovaná kyslá • soľ
Vajíčka uvaríme natvrdo, ochladíme, olúpeme a pokrájame na štvrtiny. Mäso umyjeme, nakrájame na plátky a natenko vyklepeme. Plátky mäsa osolíme a natrieme horčicou. Do stredu vložíme plátok slaniny, párok, štvrtiny vajíčok a kúsky uhoriek.
2.
Vytvoríme balíček a zaistíme špáradlami.
3.
soľ • korenie čierne mleté • múka hladká 1 polievková lyžica • voda 200 mililitrov
Balíčky mäsa poukladáme do zapekacej misy, posolíme, posypeme korením, poprášime múkou a podlejeme vodou.
4.
Pečieme prikryté 60 min. pri teplote 200°C.
Dobrú chuť!