Španielske vtáčiky
Klasický recept na prípravu obľúbených hovädzích roládiek podávaných s ryžou. Ponúkame tradičný recept z minulého storočia, ktorý bol odovzdávaný z pokolenia na pokolenie formou "Diktujem, píš si!" Recept uvádzame v pôvodnom znení:)
recept,fotorecept,vajce slepačie,párky,hovädzie zadné,Hovädzie mäso
Hovädzie mäso
Kategórie
Hovädzie mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 1 | kus | |
horčica plnotučná | 6 | čajových lyžičiek | |
hovädzie zadné | 6 | kusov | |
korenie čierne mleté | - | ||
múka hladká | - | ||
párky | - | ||
slanina údená | - | ||
slanina údená | - | ||
soľ | 0 | ||
uhorky - nakladačky | - | ||
vajce slepačie | - | ||
voda | - |
Recept
1.
vajce slepačie • párky • slanina údená • uhorky - nakladačky
Uvaríme dve vajíčka na tvrdo, vychladené olúpeme a pokrájame na štvrťky. Pripravíme si tri párky, prekrojené na polovice. Trochu slaninky pokrájanej na slížiky a kúsky uhoriek.
2.
hovädzie zadné 6 kusov
Šesť väčších plátkov hovädzieho mäsa (asi trištvrte kila) rozklepeme na pol centimetra-čo najtenšie.
5.
Dnu dáme párku, slaninku, uhorku a vajíčko. Zabalíme a zviažeme niťkou.
8.
A dáme dnu vtáčikov.
10.
Zakryjeme a dusíme 1 hodinu. Na kúsočku ochutnáme.
11.
Vtáčikov vyberieme, vychladíme.
12.
Šťavičku scedíme do hrnčeka.
14.
Zalejeme šťavičkou. Miešame do úplneho rozpustenia múky-do zhustnutia. Podľa potreby pridáme vodu a soľ.
15.
Z vtáčikov odstránime nitky a vložíme ich do šťavy.
Dobrú chuť!