Špaldový smotanový koláč
Kysnutý smotanový koláč zo špaldovej múky.
recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná polohrubá,múka špaldová celozrnná polohrubá,droždie instantné ,smotana 30% kyslá,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie instantné | 6 | gramov | |
korenie rasca drvená | - | ||
maslo | 100 | gramov | |
masť bravčová | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | - | ||
múka špaldová celozrnná polohrubá | 400 | gramov | |
múka špaldová celozrnná polohrubá | - | ||
smotana 30% kyslá | 400 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | - |
Recept
1.
múka špaldová celozrnná polohrubá 400 gramov • maslo 100 gramov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • droždie instantné 6 gramov
Špaldovú múku preosejeme do misky. Pridáme rozpustené, vychladené maslo, cukor, soľ, teplé mlieko a droždie.
2.
Vymiesime cesto a necháme ho prikryté na teplom mieste hodinu kysnúť.
3.
múka hladká • masť bravčová • múka špaldová celozrnná polohrubá
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Preložíme ho do vymasteného, múkou vysypaného plechu (42x32cm).
4.
smotana 30% kyslá 400 gramov • soľ • korenie rasca drvená
Povrch cesta potrieme hustou kyslou smotanou. Podľa chuti môžeme posoliť alebo posypať rascou. Koláč upečieme v rozohriatej rúre pri 200°C asi 15 minút.
5.
Po vychladnutí nakrájame a podávame.
Dobrú chuť!