Špaldovo-ovsené lievance
Chutné lievance bohaté na vlákninu. Vhodné nielen na raňajky, ale tiež po mäsovej polievke k obedu.
recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná hladká,vločky ovsené,Sladké raňajky,Sladké jedlá,
Sladké raňajky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor vanilkový | 2 | čajové lyžičky | |
cukor škoricový | - | ||
džem ovocný | - | ||
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 400 | mililitrov | |
múka špaldová celozrnná hladká | 350 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
vločky ovsené | 150 | gramov |
Recept
1.
múka špaldová celozrnná hladká 350 gramov • vločky ovsené 150 gramov
Špaldovú múku zmiešame s ovsenými vločkami.
2.
mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • cukor vanilkový 2 čajové lyžičky • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky
Prilejeme mlieko, pridáme cukor a trošku sódy bikarbóny. Zamiešame a necháme 15 minút postáť. Ak je cesto priveľmi husté prilejeme ešte trochu mlieka.
3.
Na horúcu panvicu kvapneme trochu oleja a z primeraného množstva cesta (asi 3-4 lyžice) upečieme z oboch strán prvé lievance. Ďalším lievancom olej už nemusíme pridávať a môžeme ich piecť na suchej panvici.
4.
Hotové lievance necháme ľahko vychladiť, ...
Dobrú chuť!