Špaldové langoše
Nadýchané langoše zo zdravšej špaldovej múky. Ako oblohu neváhajte použiť to čo máte najradšej - nastrúhať obľúbený syr, kečup, tatarskú omáčku, cesnakový olej či smotanu.
recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná hladká,smotana kyslá (10% tuku),Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
droždie čerstvé | 42 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
múka špaldová celozrnná hladká | 750 | gramov | |
olej na vyprážanie | - | ||
smotana kyslá (10% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
droždie čerstvé 42 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.
2.
múka špaldová celozrnná hladká 750 gramov • soľ 1 čajová lyžička • smotana kyslá (10% tuku) 250 mililitrov
Do misy nasypeme múku, pridáme smotanu, soľ a prilejeme vzídený kvások.
3.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť asi 30 minút.
4.
Z vykysnutého cesta si vytvarujeme malé bochníky, ktoré necháme na pomúčenej doske 10 minút podkysnúť. Naolejovanými prstami vypracujeme rukami langoše.
Dobrú chuť!