Špagety Carbonara
Carbonara je tradičná talianska úprava cestovín so slaninou, syrom Pecorino a vajíčkami. Najvhodnejšie cestoviny na prípravu sú práva špagety.
recept,fotorecept,cestoviny - Špagety,bravčový bôčik údený,syr Pecorino,Cestoviny,Talianska kuchyňa
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčový bôčik údený | 80 | gramov | |
cestoviny - Špagety | 200 | gramov | |
petržlenová vňať | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Pecorino | 80 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 1.5 | litra |
Recept
1.
cestoviny - Špagety 200 gramov • voda 1.5 litra • soľ ½ čajovej lyžičky
Špagety dáme variť (podľa návodu) do osolenej vriacej vody približne 5 minút.
2.
bravčový bôčik údený 80 gramov
Slaninu nakrájame na tenké prúžky a do chrumkava opečieme na panvici.
3.
syr Pecorino 60 gramov
Do panvice k slanine pridáme precedené špagety, na jemno nastrúhaný syr a premiešame.
5.
petržlenová vňať • syr Pecorino 20 gramov
Servírujeme posypané trochou petržlenovej vňate a zvyškom syra.
Dobrú chuť!