Šošovicový prívarok
Recept na výborný krémový prívarok zo šošovice, so zemiakmi a volským okom.
recept,fotorecept,šošovica,zemiaky,mlieko polotučné 1,5%,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 2 | kusy | |
cesnak | 1 | strúčik | |
korenie nové - pimentovník pravý | 1 | kus | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
múka hladká | 80 | gramov | |
ocot | 2 | polievkové lyžice | |
olej slnečnicový | 80 | mililitrov | |
paprika červená mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
petržlenová vňať | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 700 | mililitrov | |
zemiaky | 250 | gramov | |
šošovica | 170 | gramov |
Recept
1.
šošovica 170 gramov • voda 500 mililitrov
Prebratú a opláchnutú šošovicu uvaríme vo vode do polomäkka.
2.
zemiaky 250 gramov • soľ 1 čajová lyžička • bobkový list 2 kusy • korenie nové - pimentovník pravý 1 kus • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • cesnak 1 strúčik
Potom k nej pridáme soľ, očistené, na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, nové korenie, čierne korenie a cesnak. Varíme do zmäknutia zemiakov.
3.
olej slnečnicový 80 mililitrov • múka hladká 80 gramov • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky • voda 200 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov
Na horúcom oleji opražíme múku, pridáme mletú červenú papriku a zápražku zalejeme studenou vodou a mliekom.
4.
ocot 2 polievkové lyžice • petržlenová vňať
Zápražku dobre rozmiešame, aby nevznikli hrudky a vlejeme do prívarku. Chvíľu ešte povaríme. Prívarok dochutíme trochou octu podľa chuti a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s volským okom alebo párkami.
Dobrú chuť!