Šošovicovo-hrachový pikantný dál

Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.
recept,fotorecept,hrach žltý polený sušený,šošovica,Zeleninové prílohy,Indická kuchyňa,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Zeleninové prílohy
Indická kuchyňa
Kategórie
Zeleninové prílohy › Indická kuchyňa › Vegetariánske recepty › Bezlepkové › Ázijská kuchyňa ›Ingrediencie
Ingrediencie
Basmati ryža- základný recept na prípravu recept | 0 ?? | kcal | |
Cviklový šalát s jogurtom a madľami recept | 0 ?? | kcal | |
cesnak | 8 9 | gramov kcal | |
cibuľa červená | 80 32 | gramov kcal | |
hrach žltý polený sušený | 100 341 | gramov kcal | |
korenie chilli | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie koriander mletý | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie kurkuma | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
korenie rímska rasca mletá | ½ 10 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 30 221 | gramov kcal | |
zázvor koreň | 8 3 | gramov kcal | |
šošovica | 100 333 | gramov kcal |
Recept
1.
hrach žltý polený sušený 100 gramov • šošovica 100 gramov
Strukoviny premyjeme a necháme 30 minút namočené vo vode. Scedíme, zalejeme čerstvou vodou (500 ml) a uvaríme do mäkka.

2.
cibuľa červená 80 gramov • maslo 30 gramov
Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a osmažíme na masle.


4.
korenie kurkuma 1 čajová lyžička • korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky • korenie chilli ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky
K cibuli pridáme cesnak, zázvor a koreniny. Necháme chvíľu prehriať, premiešame...

5.
...a pridáme uvarené strukoviny. Premiešame.

6. Tip na servírovanie
Basmati ryža- základný recept na prípravu recept • Cviklový šalát s jogurtom a madľami recept

Dobrú chuť!