Šošovicovo-cícerová polievka so zemiakmi
Chutná a rýchla smotanovo-mliečna strukovinová polievočka, ktorá vás zasýti i zahreje. Pred podávaním posypeme mletým koriandrom, alebo ochutíme citrónovou šťavou.
recept,fotorecept,cícer sterilizovaný,šošovica sterilizovaná,Strukovinové polievky
Strukovinové polievky
Kategórie
Strukovinové polievky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
cícer sterilizovaný | 300 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 400 | mililitrov | |
múka hladká | 30 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 600 | mililitrov | |
zemiaky | 250 | gramov | |
šošovica sterilizovaná | 300 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 250 gramov • voda 600 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na malé kocky, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka.
3.
šošovica sterilizovaná 300 gramov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky
...a scedenú šošovicu. Ochutíme trochou cukru.
4.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • múka hladká 30 gramov
Smotanu rozmiešame s mliekom a múkou. Zátrepku vmiešame do polievky a prevaríme. Podľa chuti dosolíme.
Dobrú chuť!