Šošovicová polievka s párkami
Výborná desiatová polievka. Podávame s čerstvým pečivom.
recept,fotorecept,zemiaky,paprika červená mletá,párky debrecínske,šošovica sterilizovaná,Mäsové polievky
Mäsové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | - | ||
cibuľa | 1 | kus | |
múka hladká | 2 | polievkové lyžice | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 3 | čajové lyžičky | |
párky debrecínske | 6 | kusov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 1.5 | litra | |
voda | 3 | decilitre | |
zemiaky | 400 | gramov | |
šošovica sterilizovaná | 500 | gramov |
Recept
1. Príprava zemiakov
zemiaky 400 gramov • voda 1.5 litra • soľ 2 čajové lyžičky
Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame. Varíme v osolenej vode do mäkka.
2. Príprava zápražky
cibuľa 1 kus • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice • múka hladká 2 polievkové lyžice • paprika červená mletá 3 čajové lyžičky • voda 3 decilitre
Očistíme a pokrájame cibuľu. Opražíme ju na oleji, pridáme múku, mletú papriku, pár sekúnd popražíme a zalejeme vodou. Zápražku do hladka rozvaríme.
3.
párky debrecínske 6 kusov
Párky nakrájame na kolieska, nakoľko použité debrecínske párky sú mastnejšie opečieme ich na suchej panvici.
4. Šošovica
šošovica sterilizovaná 500 gramov
Suchú šošovicu uvaríme do mäkka, alebo použijeme na prípravu polievky hotovú sterilizovanú šošovicu z konzervy. Pridáme ju do uvarených zemiakov.
5.
Do polievky precedíme rozvarenú zápražku. Všetko spolu necháme zovrieť. Podľa chuti môžeme pridať pretlačený cesnak, prípadne polievku dosoliť.
6.
Nakoniec prisypeme opražené párky, zamiešame a podávame.
Dobrú chuť!