Snehové pusinky so šľahačkovým krémom
Časovo náročná dobrotka, ktorá sa okamžite rozchytá. A keďže jeden plech bude málo :) napečte si pre istotu korpusy (kolieska a pusinky) do zásoby.
recept,fotorecept,vaječný bielok,cukor kryštálový,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mascarpone,Suché pečivo,Bezlepkové
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor práškový | 1 | čajová lyžička | |
mascarpone | 125 | gramov | |
maslo | - | ||
ocot jablčný | 1 | čajová lyžička | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 125 | mililitrov | |
vaječný bielok | 2 | kusy | |
škrob kukuričný | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
vaječný bielok 2 kusy • cukor kryštálový 100 gramov • ocot jablčný 1 čajová lyžička • škrob kukuričný 1 čajová lyžička
Z vaječných bielkov vyšľaháme hustý sneh. Do snehu prišľaháme cukor, ocot a následne kukuričný škrob.
2.
Bielkovú hmotu vložíme do cukrárenského vrecúška.
3.
Plech vymastíme maslom a striekame na neho pusinky a kolieska. Musíme nastriekať rovnaký počet pusiniek ako koliesok. Pečieme pri 100°C približne 90 minút. Rúru neotvoríme, ale necháme jej obsah spolu s rúrou vychladnúť(cca 2 hodiny).
4. Tesne pred podávaním pusinky naplníme
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 mililitrov • cukor práškový 1 čajová lyžička
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom.
6.
Plnkou naplníme cukrárenské vrecúško a na upečené kolieska nastriekame krém. Na krém položíme pečenú pusinku. Do krému môžeme vložiť černicu, alebo iné drobné ovocie. Prípadne drobným ovocím ozdobíme pusinku. Po naplnení čo najskôr konzumujeme.
Dobrú chuť!