RECEPTY

Snehové linecké kolieska

Snehové linecké kolieska

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jemné chrumkavé kolieska, ktoré nesmú chýbať na vašom vianočnom stole.

recept,fotorecept,čokoláda na varenie 55%,orechy vlašské mleté,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová šťava-
cukor práškový350gramov
cukor vanilkový8gramov
džem višňový-
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
maslo280gramov
múka hladká500gramov
orechy vlašské mleté100gramov
soľ-
vajce slepačie1kus
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy
čokoláda na varenie 55%50gramov

 

Recept

1. 

múka hladká 500 gramov  maslo 280 gramov  cukor práškový 150 gramov  soľ  orechy vlašské mleté 100 gramov  cukor vanilkový 8 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  vaječný žĺtok 2 kusy  vajce slepačie 1 kus

Maslo nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misy. Hneď ako maslo zmäkne pridáme múku, cukor, štipku soli, mleté orechy, vanilkový cukor, kypriaci prášok, vaječné žĺtky a celé vajce. Vymiesime cesto.

Maslo nakrájame na menšie kúsky a vložíme do...

2. 

Cesto necháme hodinu odležať v chlade. Rúru predhrejeme na 180° C.

Cesto necháme hodinu odležať v chlade. Rúru...

3. 

vaječný bielok 2 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

4. 

cukor práškový 200 gramov  citrónová šťava

Do vyšľahaného snehu pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a preosiaty cukor. Spolu vyšľaháme dotuha.

Do vyšľahaného snehu pridáme pár kvapiek...

5. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Vykrajujeme kolieska.

Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm....

6. 

Pomocou cukrárského vrecka nanesieme na každé koliesko cukrovú penu.

Pomocou cukrárského vrecka nanesieme na každé...

7. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C....

8. 

čokoláda na varenie 55% 50 gramov

Nad parou rozpustíme čokoládu.

Nad parou rozpustíme čokoládu....

9. 

džem višňový

Kolieska pofŕkame roztopenou čokoládou a do stredu nanesieme džem.

Kolieska pofŕkame roztopenou čokoládou a do...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť