Smotanový špenát s volským okom
Obedová klasika na Zelený Štvrtok.
recept,fotorecept,špenát mrazený so smotanou,zemiaky,vajce slepačie,Bezmäsité hlavné jedlá,,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
korenie rasca drvená | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
olej slnečnicový | 20 | mililitrov | |
soľ | 2.5 | čajovej lyžičky | |
soľ zeleninová | - | ||
vajce slepačie | 6 | kusov | |
voda | - | ||
zemiaky | 900 | gramov | |
škrob kukuričný | 30 | gramov | |
špenát mrazený so smotanou | 900 | gramov |
Recept
1. Smotanový špenát
špenát mrazený so smotanou 900 gramov • soľ 1 čajová lyžička • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • škrob kukuričný 30 gramov • cesnak 3 strúčiky
Mrazený polotovar vložíme do hrnca, pridáme soľ a pomalým zahrievaním roztopíme. V mlieku rozmiešame kukuričný škrob, ktorý vlejeme do rozmrazeného smotanového špenátu. Varíme do zhustnutia. Nakoniec pridáme pretlačené strúčiky cesnaku.
2. Varenie zemiakov
zemiaky 900 gramov • voda • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky • maslo
Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky, uvaríme vo vode so soľou a rascou. Po uvarení scedíme a pridáme k zemiakom kúsok masla.
3. Volské oko
vajce slepačie 6 kusov • olej slnečnicový 20 mililitrov • soľ zeleninová
Vajíčka rozbijeme do misky. V panvici rozohrejeme olej, pridáme vajcia, posolíme a zakryjeme pokrievkou. Upečieme volské oká.
Dobrú chuť!