Smotanové pagáčiky
Krehké smotanové pagáče, posypané strúhaným syrom, vhodné na každú oslavu. Ich príprava je o to jednoduchšia, kedže sú z nekysnutého cestíčka.
recept,fotorecept,múka hladká,maslo,smotana kyslá (14-18% tuku),Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
maslo | 250 | gramov | |
múka hladká | 300 | gramov | |
ocot | 1 | čajová lyžička | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 150 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
syr tvrdý | - | ||
vaječný žĺtok | 1 | kus |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 300 gramov • maslo 250 gramov • vaječný žĺtok 1 kus • smotana kyslá (14-18% tuku) 150 gramov • ocot 1 čajová lyžička • soľ 2 čajové lyžičky
Všetky ingrediencie vymiesime na hladké cesto. Necháme hodinu v chlade odstáť.
2.
Vychladené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1cm. Formičkou na pagáče alebo malým pohárikom vykrajujeme pagáčiky.
3.
Pagáčiky uložíme na vymastený plech, posypeme strúhaným syrom a pečieme v rozpálenej rúre asi 10 minút do zlatista.
Dobrú chuť!