Smotanová Hokkaido polievka

Tekvicová krémová polievka fantastickej chuti.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zeleninové polievky,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 80 36 | gramov kcal | |
korenie chilli | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie kurkuma | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
mrkva | 300 135 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 25 225 | mililitrov kcal | |
semienka tekvicové lúpané | 0 ?? | kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
tekvica hokkaido | 700 280 | gramov kcal | |
voda | 500 0 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 150 138 | gramov kcal |
Recept
1.
cibuľa 80 gramov • olej slnečnicový 25 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2.
mrkva 300 gramov • tekvica hokkaido 700 gramov • zemiaky 150 gramov
Mrkvu očistíme, umyjeme, pokrájame na kolieska a pridáme k cibuli. 10 minút restujeme. Očistíme tekvicu, odstránime jadierka a nakrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame.

3.
Pridáme zemiaky,...


5.
...a korenie.

6.
korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky • korenie chilli ¼ čajovej lyžičky • voda 500 mililitrov
Zalejeme vodou a uvaríme za 10-15 minút do mäkka.

7.
Pár kúskov z uvarenej tekvice odoberieme, zvyšok ponorným mixérom zmixujeme do hladka.

8.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov
Pridáme smotanu a premixujeme. Podľa potreby a hustoty rozriedime horúcim mliekom.

9.
Porcie polievky podávame s pár kúskami odobratej tekvice a s tekvicovými semienkami.

Dobrú chuť!