RECEPTY

Slonie slzy

Slonie slzy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Oslaďte si život alebo buďte dobre pripravený na každú rodinnú oslavu, či spoločenskú udalosť u vás doma.

recept,fotorecept,banány,maslo,Rolády

Rolády

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Rolády  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

banány3kusy
cukor práškový10polievkových lyžíc
cukor vanilkový2kusy
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva1štipka
maslo250gramov
mlieko polotučné 1,5%7polievkových lyžíc
múka polohrubá4polievkové lyžice
orechy vlašské mleté150gramov
vajce slepačie6kusov

 

Recept

1. Cesto a pečenie

vajce slepačie 6 kusov  cukor práškový 6 polievkových lyžíc  kakao - prášok 2 polievkové lyžice  kypriaci prášok do pečiva 1 štipka  múka polohrubá 4 polievkové lyžice

Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame tuhý sneh z bielkov, múku, prášok do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pri miernej teplote pečieme asi 15 minút.

Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky...

2. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

Cesto po upečení zrolujeme a necháme...

3. Plnka

maslo 250 gramov  cukor vanilkový 2 kusy  cukor práškový 4 polievkové lyžice

Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.

Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým...

4. 

mlieko polotučné 1,5% 7 polievkových lyžíc  orechy vlašské mleté 150 gramov

Orechy sparíme mliekom a vychladnuté vmiešame do masla.

Orechy sparíme mliekom a vychladnuté vmiešame...

5. 

banány 3 kusy

Vychladnuté cesto roztočíme, vnútornú stranu natrieme plnkou, uložíme na ňu banány.

Vychladnuté cesto roztočíme, vnútornú stranu...

6. 

Cesto prehneme.

Cesto prehneme....

7. 

Ak nám ostane plnka potrieme ňou vrch rolády a polejeme čokoládovou polevou.

Ak nám ostane plnka potrieme ňou vrch rolády a...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť