Slivkový závin
Výborná šťavnatá slivková štrúdľa na dni všedné i sviatočné.
recept,fotorecept,slivky,cesto lístkové,škorica mletá,Štrúdle
Štrúdle
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 | gramov | |
cukor kryštálový | 70 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
maslo | 70 | gramov | |
múka hladká | - | ||
slivky | 500 | gramov | |
strúhanka | 70 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | ||
škorica mletá | 2 | čajové lyžičky |
Recept
2.
...a pokrájame na menšie kúsky.
3.
cesto lístkové 500 gramov • múka hladká • vajce slepačie 1 • maslo 70 gramov • strúhanka 70 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na rozmer 35x60 cm. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a stred cesta, potrieme rozpusteným maslom. Posypeme strúhankou.
4.
cukor kryštálový 70 gramov • škorica mletá 2 čajové lyžičky
Na cesto rovnomerne, nie celkom po okraj, rozmiestnime slivky. Posypeme cukrom a škoricou.
5.
Cesto na širšie poprekladáme - zavinieme.
6.
Okraj bez náplne prilepíme na povrch závinu, čím koláč dovinieme. Zatlačíme bočné okraje.
7.
Závin preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, dolu posledným prekladom. Celý ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou.
8.
Pečieme 25-30 minút v rúre rozohriatej na 180°C.
Dobrú chuť!