Slivkové gule z tvarohového cesta
Tá najúžasnejšia klasika zo sliviek na tanieri. Mňam.
recept,fotorecept,slivky,Sladké jedlá,Slovenská kuchyňa
Sladké jedlá
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 4 | polievkové lyžice | |
maslo | - | ||
múka hladká | - | ||
múka polohrubá | 320 | gramov | |
slivky | 20 | kusov | |
soľ | 1 | štipka | |
soľ | - | ||
strúhanka | 4 | polievkové lyžice | |
tvaroh hrudkovitý | 500 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | - |
Recept
3.
tvaroh hrudkovitý 500 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 1 štipka
...tvaroh, vajíčka a štipku soli.
4.
Vypracujeme cesto.
5.
Z cesta, na pomúčenej doske, vytvoríme valček a pokrájame ho na 20 dielikov. Každý dielik vytvarujeme na placku a zabalíme do nej slivku.
6.
Vytvarujeme guľôčky.
7.
V hlbokom hrnci privedieme do varu vodu s trochou soli. Vložíme gule a varíme 10 minút, pokiaľ vyplávajú na povrch.
8.
Vyplavené gule 5 minút povaríme a pomocou dierkovanej naberačky povyberáme.
Dobrú chuť!