RECEPTY

Slanečkový šalát so zeleninou

Slanečkový šalát so zeleninou

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Slaná rybacia delikatesa na dni sviatočné, podľa chuti i všedné.

recept,fotorecept,slanečky v oleji - filety,Rybacie šaláty,Bezlepkové

Rybacie šaláty

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list4kusy
cibuľa150gramov
cukor kryštálový30gramov
horčica plnotučná1
kapusta hlávková biela200gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mrkva150gramov
ocot50mililitrov
olej olivový1polievková lyžica
paprika červená250gramov
slanečky v oleji - filety300gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)150
voda500mililitrov
zeler100gramov

 

Recept

1. 

cibuľa 150 gramov  mrkva 150 gramov  zeler 100 gramov  kapusta hlávková biela 200 gramov

Cibuľu, mrkvu, zeler ošúpeme. Cibuľu nakrájame na tenké polkolieska a rozoberieme. Mrkvu umyjeme, nakrájame na tenké kolieska. Zeler tiež umyjeme, nahrubo postrúhame. Kapustu nakrájame na tenké rezančeky.

Cibuľu, mrkvu, zeler ošúpeme. Cibuľu...

2. 

voda 500 mililitrov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  bobkový list 4 kusy  cukor kryštálový 30 gramov  ocot 50 mililitrov

Do hrnca nalejeme vodu, pridáme korenie, bobkový list, cukor a ocot. Nesolíme!

Do hrnca nalejeme vodu, pridáme korenie, bobkový...

3. 

Vložíme zeleninu, premiešame, uvedieme do varu a pod pokrievkou varíme 12-15 minút. Zelenina nesmie byť úplne rozvarená.

Vložíme zeleninu, premiešame, uvedieme do varu...

4. 

Uvarenú zeleninu scedíme s tým, že si necháme asi 50-100 ml vývaru. Zeleninu necháme vychladnúť.

Uvarenú zeleninu scedíme s tým, že si necháme...

5. 

paprika červená 250 gramov

Papriku očistíme, umyjeme a pokrájame na tenko. Vložíme do misy.

Papriku očistíme, umyjeme a pokrájame na tenko....

6. 

slanečky v oleji - filety 300 gramov

Slanečky vyberieme z oleja, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky.

Slanečky vyberieme z oleja, necháme odkvapkať a...

7. 

Slanečky pridáme spolu s vychladenou zeleninou k paprike.

Slanečky pridáme spolu s vychladenou zeleninou k...

8. 

olej olivový 1 polievková lyžica

Prilejeme olej a asi 50 ml vývaru zo zeleniny. Premiešame.

Prilejeme olej a asi 50 ml vývaru zo zeleniny....

9. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 150 G  horčica plnotučná 1 čl

Pridáme smotanu a trochu horčice, aby sa šalát prepojil. Premiešame. Podľa potreby môžeme ešte priliať trochu vývaru zo zeleniny.

Pridáme smotanu a trochu horčice, aby sa šalát...

10. 

Šalát odložíme do chladničky a necháme uležať aspoň 24 hodín.

Šalát odložíme do chladničky a necháme...

11. 

Servírujeme v hlbokej miske, podľa príležitosti alebo počtu hostí.

Servírujeme v hlbokej miske, podľa...

12. 

Prípadne ako jednotlivé porcie s čerstvým pečivom.

Prípadne ako jednotlivé porcie s čerstvým...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť