Slané koláčiky z cereálneho lístkového cesta

Chrumkavé koláče plnené šunkou a zemiakovo-syrovou plnkou.
recept,fotorecept,syr Ementál,cesto lístkové cereálne,Slané koláče
Slané koláče
Kategórie
Slané koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové cereálne | 400 1560 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
petržlenová vňať | 15 7 | gramov kcal | |
semienka sezamové | 0 ?? | kcal | |
soľ | ¼ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
syr Ementál | 150 576 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
zemiaky | 200 184 | gramov kcal | |
šunka bravčová dusená | 100 104 | gramov kcal |
Recept


3.
...a zemiaky.

4.
petržlenová vňať 15 gramov • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • soľ ¼ čajovej lyžičky
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, korenie, soľ a vypracujeme tuhšiu plnku.

5.
cesto lístkové cereálne 400 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť 34x46 cm. Pokrájame na 8 obdĺžnikov.

6.
šunka bravčová dusená 100 gramov
Na 3/4 každého obdĺžnika položíme plátok šunky. Cesto čiastočne, podľa priloženej fotky, nakrojíme.

7.
vajce slepačie 1 kus
Na šunku rozdelíme a vytvarujeme plnku. Okraje obdĺžnikov potrieme rozšľahaným vajíčkom.

8.
Časť cesta bez plnky preložíme na cesto s plnkou. Okraje ľahko pritlačíme.

9.
Koláče poprekladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme zvyšným vajíčkom, posypeme semienkami a trochou soli.

10.
Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.

11.
Podávame teplé, vtedy chutia najlepšie.

Dobrú chuť!