Slané koláčiky z cereálneho lístkového cesta
Chrumkavé koláče plnené šunkou a zemiakovo-syrovou plnkou.
recept,fotorecept,syr Ementál,cesto lístkové cereálne,Slané koláče
Slané koláče
Kategórie
Slané koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové cereálne | 400 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
petržlenová vňať | 15 | gramov | |
semienka sezamové | - | ||
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
syr Ementál | 150 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
zemiaky | 200 | gramov | |
šunka bravčová dusená | 100 | gramov |
Recept
3.
...a zemiaky.
4.
petržlenová vňať 15 gramov • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • soľ ¼ čajovej lyžičky
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, korenie, soľ a vypracujeme tuhšiu plnku.
5.
cesto lístkové cereálne 400 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť 34x46 cm. Pokrájame na 8 obdĺžnikov.
6.
šunka bravčová dusená 100 gramov
Na 3/4 každého obdĺžnika položíme plátok šunky. Cesto čiastočne, podľa priloženej fotky, nakrojíme.
7.
vajce slepačie 1 kus
Na šunku rozdelíme a vytvarujeme plnku. Okraje obdĺžnikov potrieme rozšľahaným vajíčkom.
8.
Časť cesta bez plnky preložíme na cesto s plnkou. Okraje ľahko pritlačíme.
9.
Koláče poprekladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme zvyšným vajíčkom, posypeme semienkami a trochou soli.
10.
Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.
11.
Podávame teplé, vtedy chutia najlepšie.
Dobrú chuť!