RECEPTY

Šľahačková torta s nektarinkami

Šľahačková torta s nektarinkami

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Slávnostná letná torta zo sezónneho ovocia.

recept,fotorecept,kakao - prášok,nektárinky,nektárinky,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

11

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový

250

970

gramov

kcal

cukor vanilkový

8

29

gramov

kcal

kakao - prášok

60

184

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

1

4

čajová lyžička

kcal

mandle lupienky

20

125

gramov

kcal

maslo

0

??

kcal

mlieko polotučné 1,5%

250

120

mililitrov

kcal

múka hladká

0

??

kcal

múka polohrubá

80

285

gramov

kcal

nektárinky

500

180

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

400

1244

mililitrov

kcal

vaječný bielok

6

101

kusov

kcal

vaječný žĺtok

10

570

kusov

kcal

škrob kukuričný

50

181

gramov

kcal

želatinový stužovač

50

180

gramov

kcal

 

Recept

1. Žĺtky vymiešame

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor práškový 170 gramov  cukor vanilkový 8 gramov

Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.

Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. ...

2. Príprava suchej zmesi

múka polohrubá 80 gramov  škrob kukuričný 50 gramov  kakao - prášok 60 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Do druhej misky si navážime múku, škrobovú múčku, pridáme kakao a prášok do pečiva. Túto zmes zamiešame do žĺtkovej zmesi.

Do druhej misky si navážime múku, škrobovú...

3. Vyšľaháme sneh

vaječný bielok 6 kusov  maslo  múka hladká

Bielka vyšlaháme na sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 175 ° C cca 25 minút.

Bielka vyšlaháme na sneh, ktorý zľahka...

4. Príprava krému

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 80 gramov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov

Krém si pripravíme počas pečenia korpusu. Žĺtka vymiešame s cukrom. Mlieko trošku zohrejeme a primiešame do vymiešaných vajec.

Krém si pripravíme počas pečenia korpusu....

5. 

želatinový stužovač 50 gramov

Zmes vyšlaháme v horúcom vodnom kúpeli. Vyberieme z kúpela a do krému pridáme želatínový stužovač.

Zmes vyšlaháme v horúcom vodnom kúpeli....

6. 

nektárinky 300 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov

Do krému pridáme rozmixované ovocie a vyšlahanú smotanu na šlahanie.

Do krému pridáme rozmixované ovocie a...

7. 

Krém poriadne ale jemne premiešame, dáme na 20 minút do chladu.

Krém poriadne ale jemne premiešame, dáme na 20...

8. 

Upečený piškótový korpus necháme hodinu odstáť. Dlhým pilkovým nožom ho vodorovne rozrežeme na dve časti. Spodnú časť natrieme časťou krému, zakryjeme vrchnou časťou.

Upečený piškótový korpus necháme hodinu...

9. 

mandle lupienky 20 gramov  nektárinky 200 gramov

Zvyšok krému nanesieme na celú tortu, zarovnáme, ozdobíme ovocím. Tortu posypeme nasucho, na panvičke opraženými mandľovými lupeňmi. Tortu uložíme na 12 hodín do chladničky.

Zvyšok krému nanesieme na celú tortu,...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť