Šľahačková torta s nektarinkami

Slávnostná letná torta zo sezónneho ovocia.
recept,fotorecept,kakao - prášok,nektárinky,nektárinky,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 250 970 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 8 29 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 60 184 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
mandle lupienky | 20 125 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 120 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 80 285 | gramov kcal | |
nektárinky | 500 180 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 400 1244 | mililitrov kcal | |
vaječný bielok | 6 101 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 10 570 | kusov kcal | |
škrob kukuričný | 50 181 | gramov kcal | |
želatinový stužovač | 50 180 | gramov kcal |
Recept
1. Žĺtky vymiešame
vaječný žĺtok 6 kusov • cukor práškový 170 gramov • cukor vanilkový 8 gramov
Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.

2. Príprava suchej zmesi
múka polohrubá 80 gramov • škrob kukuričný 50 gramov • kakao - prášok 60 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Do druhej misky si navážime múku, škrobovú múčku, pridáme kakao a prášok do pečiva. Túto zmes zamiešame do žĺtkovej zmesi.

3. Vyšľaháme sneh
vaječný bielok 6 kusov • maslo • múka hladká
Bielka vyšlaháme na sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri teplote 175 ° C cca 25 minút.

4. Príprava krému
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 80 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov
Krém si pripravíme počas pečenia korpusu. Žĺtka vymiešame s cukrom. Mlieko trošku zohrejeme a primiešame do vymiešaných vajec.

5.
želatinový stužovač 50 gramov
Zmes vyšlaháme v horúcom vodnom kúpeli. Vyberieme z kúpela a do krému pridáme želatínový stužovač.

6.
nektárinky 300 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov
Do krému pridáme rozmixované ovocie a vyšlahanú smotanu na šlahanie.

7.
Krém poriadne ale jemne premiešame, dáme na 20 minút do chladu.

8.
Upečený piškótový korpus necháme hodinu odstáť. Dlhým pilkovým nožom ho vodorovne rozrežeme na dve časti. Spodnú časť natrieme časťou krému, zakryjeme vrchnou časťou.

9.
mandle lupienky 20 gramov • nektárinky 200 gramov
Zvyšok krému nanesieme na celú tortu, zarovnáme, ozdobíme ovocím. Tortu posypeme nasucho, na panvičke opraženými mandľovými lupeňmi. Tortu uložíme na 12 hodín do chladničky.

Dobrú chuť!