Škvarkové pagáčové mafiny
Jednoducho pripravené obľúbené oškvarkové pagáče bez skladania, vaľkania a vykrajovania.
recept,fotorecept,oškvarky,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 40 | gramov | |
masť bravčová | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 50 | mililitrov | |
múka hladká | 350 | gramov | |
múka hladká | - | ||
oškvarky | 250 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • droždie čerstvé 40 gramov
V teplom mlieku rozmiešame cukor a pridáme rozdrobené droždie. Necháme vzísť kvások.
2.
múka hladká 350 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 2 čajové lyžičky
Do naváženej múky pridáme smotanu, vajíčka, soľ a prilejeme kvások. Vymiesime polotuhé cesto a necháme ho 20 minút zakryté kysnúť.
3.
oškvarky 250 gramov
Polovicu oškvarkov rozmixujeme ponorným mixérom, druhú posekáme nadrobno. Pridáme ich do cesta a dobre vymiesime.
5.
Cesto opäť premiesime a pomocou naberačky na zmrzlinu, ktorú si pred naberaním cesta najprv namočíme do vody,...
6.
...kladieme kôpky cesta do vymastených foriem na mafiny. Naberačku si podľa potreby počas nakladania cesta máčame vo vode.
7.
vajce slepačie 1 kus
Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme 20 minút vo formách podkysnúť.
8.
Podľa chuti ich môžeme povrchu posypať sezamom, hrubozrnnou soľou alebo rascou.
9.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 180 C 20 minút.
Dobrú chuť!