Škoricový rez
Zákusok z piškótového cesta so škoricovým krémom
recept,fotorecept,cukor škoricový,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 130 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
cukor vanilkový | 8 | gramov | |
cukor škoricový | 20 | gramov | |
kakao - prášok | 4 | polievkové lyžice | |
múka polohrubá | 80 | gramov | |
rum tmavý | 3 | polievkové lyžice | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 10 | gramov | |
tvaroh jemný odtučnený 0,5% | 200 | gramov | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
voda | 4 | polievkové lyžice | |
škrob kukuričný | 1 | polievková lyžica |
Recept
1.
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor kryštálový 100 gramov • cukor vanilkový 8 gramov • voda 4 polievkové lyžice
Žĺtky vymiešame s vodou, pridáme cukor a vanilkový cukor. Premiešame.
2.
múka polohrubá 80 gramov • kakao - prášok 4 polievkové lyžice • škrob kukuričný 1 polievková lyžica
V miske zmiešame múku s kakaom a so škrobovou múčkou. Sypkú zmes zapracujeme do žĺtkového krému.
3.
vaječný bielok 4 kusy
Z bielkov vyšľaháme hustý sneh, ktorý primiešame do cesta. Spolu všetko premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
4.
Korpus pečieme na 180° C 10 minút. Upečené cesto opatrne preklopíme na utierku poprášenú cukrom.
5.
cukor škoricový 20 gramov • cukor kryštálový 30 gramov • rum tmavý 3 polievkové lyžice • tvaroh jemný odtučnený 0,5% 200 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • stužovač šľahačky 10 gramov
Krém pripravíme zmiešaním škoricového cukru s cukrom, rumom, tvarohom a vyšľahanou šľahačkou. Do smotany na šľahanie počas šľahania pridáme stužovač šľahačky.
6.
Krém natrieme na korpus a ten potom v polovici na seba preklopíme.
Dobrú chuť!