RECEPTY

Škoricový rez

Škoricový rez

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Zákusok z piškótového cesta so škoricovým krémom

recept,fotorecept,cukor škoricový,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový130gramov
cukor práškový-
cukor vanilkový8gramov
cukor škoricový20gramov
kakao - prášok4polievkové lyžice
múka polohrubá80gramov
rum tmavý3polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
stužovač šľahačky10gramov
tvaroh jemný odtučnený 0,5%200gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda4polievkové lyžice
škrob kukuričný1polievková lyžica

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor kryštálový 100 gramov  cukor vanilkový 8 gramov  voda 4 polievkové lyžice

Žĺtky vymiešame s vodou, pridáme cukor a vanilkový cukor. Premiešame.

Žĺtky vymiešame s vodou, pridáme cukor a...

2. 

múka polohrubá 80 gramov  kakao - prášok 4 polievkové lyžice  škrob kukuričný 1 polievková lyžica

V miske zmiešame múku s kakaom a so škrobovou múčkou. Sypkú zmes zapracujeme do žĺtkového krému.

V miske zmiešame múku s kakaom a so škrobovou...

3. 

vaječný bielok 4 kusy

Z bielkov vyšľaháme hustý sneh, ktorý primiešame do cesta. Spolu všetko premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Z bielkov vyšľaháme hustý sneh, ktorý...

4. 

cukor práškový

Korpus pečieme na 180° C 10 minút. Upečené cesto opatrne preklopíme na utierku poprášenú cukrom.

Korpus pečieme na 180° C 10 minút. Upečené...

5. 

cukor škoricový 20 gramov  cukor kryštálový 30 gramov  rum tmavý 3 polievkové lyžice  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 200 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 10 gramov

Krém pripravíme zmiešaním škoricového cukru s cukrom, rumom, tvarohom a vyšľahanou šľahačkou. Do smotany na šľahanie počas šľahania pridáme stužovač šľahačky.

Krém pripravíme zmiešaním škoricového cukru...

6. 

Krém natrieme na korpus a ten potom v polovici na seba preklopíme.

Krém natrieme na korpus a ten potom v polovici na...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť