Sépie na grile
Jednoduché obľúbené jedlo, známe hlavne dovolenkárom a obyvateľom pobrežných oblastí stredomoria. Suroviny sa ale dajú zohnať v lepšie zásobených obchodoch po celom svete.
recept,fotorecept,sépie,cesnak,Hlavné jedlá z rýb,Recepty na gril,Bezlepkové,Bezlaktózové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
korenie čierne mleté | - | ||
olej olivový | 1 | polievková lyžica | |
pór | 150 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
sépie | 600 | gramov | |
voda | 1.5 | litra |
Recept
1.
sépie 600 gramov
Sépie očistíme a zbavíme tvrdých častí hlavy. Nasolíme a necháme 5 minút odležať. Prepláchneme studenou vodou.
3.
cesnak 2 strúčiky • olej olivový 1 polievková lyžica • soľ • korenie čierne mleté
Potrieme trochou oleja, roztlačeným cesnakom. Osolíme a okoreníme. Grilujeme na strednej teplote do zlatova.
4.
pór 150 gramov
Ak používame panvicu, pridáme trochu nakrájaného póru na posledných pár minút, aby nezhorel.
5.
Podávame s chlebom, alebo ľahkým šalátom. Štvrťka citrónu by nemala chýbať pri servírovaní.
Dobrú chuť!