Sekaná na plechu
Jemná fašírka pečená na plechu. Podávame so zemiakovou kašou.
recept,fotorecept,vajce slepačie,cibuľa,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 800 | gramov | |
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa | 100 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
rožok biely | 3 | kusy | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
rožok biely 3 kusy • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy • cibuľa 100 gramov
Pečivo nakrájame vložíme do misy a zalejeme mliekom. Pridáme vajcia a najemno pokrájanú cibuľu. Premiešame.
2.
bravčové mleté mäso 800 gramov • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • cesnak 4 strúčiky
Potom pridáme mleté mäso, soľ, korenie a prelisovaný cesnak.
3.
Zmes čo najjemnejšie zmixujeme ponorným mixérom.
4.
olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
Menší pekáč potrieme olejom a fašírku rovnomerne rozotrieme.
5.
Pečieme v rozohriatej rúre na strednom stupni zakrytú alobalom 30 minút.
6.
Potom fašírku odokryjeme a ďalších 30 minút dopekáme.
7.
Na posledných 10 minút zvýšime teplotu na maximum a zapečieme ju z vrchu do chrumkava.
8.
Sekanú vyberieme z plechu a pokrájame. Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!