Šatôčky s medvedím cesnakom
Skvelé slané chuťovky s balkánskym syrom a medvedím cesnakom.
recept,fotorecept,cesnak medvedí,syr Feta,Slané chuťovky,Chuťovky
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak medvedí | 100 | gramov | |
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | 500 | gramov | |
olej slnečnicový | 100 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Ementál | 100 | gramov | |
syr Feta | 200 | gramov |
Recept
1.
droždie čerstvé 20 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.
2.
múka hladká 500 gramov • olej slnečnicový 100 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Do misy nasypeme múku, pridáme soľ, olej a kvások. Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.
4.
syr Ementál 100 gramov • syr Feta 200 gramov
K cesnaku pridáme nastrúhaný tvrdý syr a rozmrvený balkánsky syr.
5.
Cesto rozvaľkáme, nakrájame na väčšie štvorce. Do každého štvorca dáme polievkovú lyžicu plnky. Zatvoríme. Šatôčky poukladáme na plech s papierom na pečenie.
6.
Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!