Sardinková nátierka
Výborná a jednoduchá nátierka zo sardiniek alebo iných rybičiek konzervovaných v oleji.
recept,fotorecept,syr tavený,sardinky v oleji,vajce slepačie,Nátierky,Bezlepkové
Nátierky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
maslo | 100 | gramov | |
sardinky v oleji | 125 | gramov | |
soľ | - | ||
syr tavený | 50 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
maslo 100 gramov • syr tavený 50 gramov • cibuľa 150 gramov
Do mixéra vložíme zmäknuté maslo, syr a nakrájanú cibuľu. Zmixujeme na jemnú kašu.
2.
sardinky v oleji 125 gramov • soľ • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Pridáme rybičky v oleji aj s olejom. Pokiaľ sú konzervované v celku odstránime z nich kostru - nie vždy je mäkká a v pomazánke by sme ju pri konzumovaní cítili. Opätovne zmixujeme, podľa chuti pridáme soľ (pozor, niektoré konzervované rybky v oleji mávajú pridanú soľ) a mleté čierne korenie.
3.
vajce slepačie 3 kusy
Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme olúpeme a pokrájané, chladné pridáme do nátierky. Do hladka vymixujeme. Pred podávaním je dobré nechať pomazánku stuhnúť pár hodín v chladničke. Dá sa však konzumovať aj hneď po príprave len je redšia.
Dobrú chuť!