Šampiňónová omáčka s knedľou
Hubová omáčka podávaná s knedľou je vynikajúci, rýchly, bezmäsitý obed.
recept,fotorecept,šampiňóny,Prívarky a omáčky,
Prívarky a omáčky
Kategórie
Prívarky a omáčky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 80 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 20 | gramov | |
olej olivový | 4 | polievkové lyžice | |
smotana sladká na varenie | 200 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 5 | polievkových lyžíc | |
voda | 100 | mililitrov | |
šampiňóny | 500 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 80 gramov • olej olivový 4 polievkové lyžice • soľ 1 čajová lyžička • voda 5 polievkových lyžíc • šampiňóny 500 gramov • voda 100 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • smotana sladká na varenie 200 mililitrov • múka hladká 20 gramov
Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame, osmažíme na olivovom oleji, pridáme soľ a pár lyžíc vody, 5 minút podusíme. Šampiňóny umyjeme, nakrájame na plátky, pridáme ich k cibuli, posypeme paprikou, podlejeme vodou a 10 minút dusíme. V miske rozmiešame mlieko, smotanu a hladkú múku, zalejeme šampiňóny a omáčku do zhustnutia uvaríme.
Dobrú chuť!