Šampiňónová krémová polievka
Na túto polievočku vám budú stačiť nožičky zo šampiňónov. Klobúčiky použite na iný pokrm z týchto chutných húb.
recept,fotorecept,smotana sladká na varenie,mlieko polotučné 1,5%,šampiňóny - nožičky,Hubové polievky
Hubové polievky
Kategórie
Hubové polievky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 80 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
petržlenová vňať | - | ||
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 3 | polievkové lyžice | |
smotana sladká na varenie | 250 | mililitrov | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 500 | mililitrov | |
šampiňóny - nožičky | 500 | gramov |
Recept
1.
šampiňóny - nožičky 500 gramov
Šampiňóny očitíme a umyjeme. Klobúčiky, ktoré podľa potreby môžeme tiež použiť do polievky, oddelíme od nožičiek.
2.
olej olivový 2 polievkové lyžice • cibuľa 80 gramov • voda 500 mililitrov • soľ • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Cibuľu očistíme, nakrájame a speníme na oleji. Pridáme nakrájané šampiňónové nožičky. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme rascu a varíme cca 15 minút pod pokrievkou.
3.
Obsah hrnca dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom.
4.
smotana sladká na varenie 250 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • múka hladká 1 polievková lyžica
V smotane a mlieku rozmiešame hladkú múku. Prilejeme k rozmixovaným šampiňónom a prevaríme.
5.
vajce slepačie 1 kus • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 3 polievkové lyžice
Z vajíčka a krupice vymiešame cesto na halušky, ktoré necháme chvíľu postáť - krupica napučí. Halušky pretrieme do vriacej polievky, povaríme pokiaľ halušky vyplávajú na povrch.
Dobrú chuť!