RECEPTY

Šampiňónová krémová polievka

Šampiňónová krémová polievka

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Na túto polievočku vám budú stačiť nožičky zo šampiňónov. Klobúčiky použite na iný pokrm z týchto chutných húb.

recept,fotorecept,smotana sladká na varenie,mlieko polotučné 1,5%,šampiňóny - nožičky,Hubové polievky

Hubové polievky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa80gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká1polievková lyžica
olej olivový2polievkové lyžice
petržlenová vňať-
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)3polievkové lyžice
smotana sladká na varenie250mililitrov
soľ-
vajce slepačie1kus
voda500mililitrov
šampiňóny - nožičky500gramov

 

Recept

1. 

šampiňóny - nožičky 500 gramov

Šampiňóny očitíme a umyjeme. Klobúčiky, ktoré podľa potreby môžeme tiež použiť do polievky, oddelíme od nožičiek.

Šampiňóny očitíme a umyjeme. Klobúčiky,...

2. 

olej olivový 2 polievkové lyžice  cibuľa 80 gramov  voda 500 mililitrov  soľ  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Cibuľu očistíme, nakrájame a speníme na oleji. Pridáme nakrájané šampiňónové nožičky. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme rascu a varíme cca 15 minút pod pokrievkou.

Cibuľu očistíme, nakrájame a speníme na...

3. 

Obsah hrnca dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom.

Obsah hrnca dôkladne rozmixujeme ponorným...

4. 

smotana sladká na varenie 250 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  múka hladká 1 polievková lyžica

V smotane a mlieku rozmiešame hladkú múku. Prilejeme k rozmixovaným šampiňónom a prevaríme.

V smotane a mlieku rozmiešame hladkú múku....

5. 

vajce slepačie 1 kus  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 3 polievkové lyžice

Z vajíčka a krupice vymiešame cesto na halušky, ktoré necháme chvíľu postáť - krupica napučí. Halušky pretrieme do vriacej polievky, povaríme pokiaľ halušky vyplávajú na povrch.

Z vajíčka a krupice vymiešame cesto na...

6. 

petržlenová vňať

Servírujeme s petržlenovou vňaťou na povrchu.

Servírujeme s petržlenovou vňaťou na povrchu....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť