Šalát Oakland
Sýty a chutný šalát s hubami a chrumkavou zeleninkou. Ľahký na strávenie, vhodný aj ako hlavné jedlo.
recept,fotorecept,mrkva,cuketa,šampiňóny,šalát dubový list,šalát ľadový,Zeleninové šaláty,Bezlepkové,Sezónne recepty,Bezlaktózové
Zeleninové šaláty
Kategórie
Zeleninové šaláty › Bezlepkové › Sezónne recepty › Bezlaktózové › Sezóna - Cuketa › Sezóna - Ľadový šalát › Sezóna - Mrkva ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cuketa | 250 | gramov | |
mrkva | 250 | gramov | |
ocot balzamikový | ½ | polievkovej lyžice | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | - | ||
šalát dubový list | 100 | gramov | |
šalát ľadový | 100 | gramov | |
šampiňóny | 350 | gramov |
Recept
1.
olej olivový 1 polievková lyžica • mrkva 250 gramov
Menšie mladé mrkvičky nakrájame na malé hranoly a opečieme na grilovacej panvici s kvapkou oleja 5 až 10 minút, tak aby zostali chrumkavé a mierne zosladli.
4. Servírovanie
šalát dubový list 100 gramov • šalát ľadový 100 gramov • ocot balzamikový ½ polievkovej lyžice • olej olivový 1 polievková lyžica • soľ
Listy dubového a ľadového šalátu natrháme do väčšieho hlbokého taniera. Pokvapkáme balzamikovým octom. Na vrch uložíme opečené mrkvičky, cuketu a šampiňóny. Osolíme hrubozrnnou soľou a pokvapkáme kvalitným olejom.
Dobrú chuť!