Sacher torta
Hoci vôbec nieje jednoduché priblížiť sa k originálnej Sacher torte, táto torta je na nerozoznanie od tej pravej.
recept,fotorecept,čokoláda 85%,lekvár marhuľový,Torty
Torty
Kategórie
Torty ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 110 | gramov | |
cukor práškový | 110 | gramov | |
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
lekvár marhuľový | 200 | gramov | |
maslo | 140 | gramov | |
múka hladká | 140 | gramov | |
poleva cukrárska čokoládová | - | ||
vajce slepačie | 6 | kusov | |
čokoláda 85% | 130 | gramov |
Recept
1.
vajce slepačie 6 kusov • cukor práškový 110 gramov • maslo 140 gramov • cukor vanilkový 20 gramov
V miske vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme vaječné žĺtky. Všetko spolu premiešame.
3. Príprava cesta
Trošku vychladenú čokoládu vlejeme do maslovo-žĺtkovej zmesi.
4. Pečenie korpusu
cukor kryštálový 110 gramov • múka hladká 140 gramov
Pridáme múku a z bielkov vyšľahaný sneh s cukrom. Túto zmes vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy. Pečieme na 180 °C cca 20 minút.
5.
lekvár marhuľový 200 gramov
V menšom hrnci krátko zohrejeme marhuľový lekvár. Upečený a vychladený korpus pozdĺžne prekrojíme. Obe časti i boky torty potrieme lekvárom.
6.
Vychladenú tortu potrieme čokoládovou polevou a necháme v chladničke 2 hodiny chladiť.
Dobrú chuť!