Ryžový nákyp so slivkami

Tohto šťavnatého ryžového nákypu vám bude jedna porcia málo. Oplatí sa vyskúšať.
recept,fotorecept,ryža guľatozrnná,slivky,Sladké jedlá,Bezlepkové
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 61 | polievková lyžica kcal | |
cukor práškový | 125 485 | gramov kcal | |
cukor práškový | 2 78 | polievkové lyžice kcal | |
cukor vanilkový | 1 73 | balíček kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 1 640 | liter kcal | |
ryža guľatozrnná | 250 863 | gramov kcal | |
slivky | 600 409 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 5 85 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 5 285 | kusov kcal | |
škorica mletá | 1 13 | čajová lyžička kcal |
Recept
1.
ryža guľatozrnná 250 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 1 liter • cukor vanilkový 1 balíček
Ryžu premyjeme, nasypeme do mlieka, pridáme vanilkový cukor a za častého miešania rozvaríme. Necháme vychladnúť.

2.
slivky 600 gramov • škorica mletá 1 čajová lyžička • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Slivky odkôstkujeme a posypeme škoricou a cukrom.



5.
Primiešame vychladenú ryžu a zamiešame slivky.

6.
Nákyp vložíme do vysokej zapekacej misy, vymastenej maslom. Pečieme asi 45-50 minút pri teplote 180°C.

7.
vaječný bielok 5 kusov • cukor práškový 2 polievkové lyžice
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame cukor.

8.
Sneh natrieme na nákyp a necháme chvíľu zapiecť.

Dobrú chuť!