Ryžový nákyp so slivkami
Tohto šťavnatého ryžového nákypu vám bude jedna porcia málo. Oplatí sa vyskúšať.
recept,fotorecept,ryža guľatozrnná,slivky,Sladké jedlá,Bezlepkové
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
cukor práškový | 125 | gramov | |
cukor práškový | 2 | polievkové lyžice | |
cukor vanilkový | 1 | balíček | |
maslo | 125 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 1 | liter | |
ryža guľatozrnná | 250 | gramov | |
slivky | 600 | gramov | |
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
ryža guľatozrnná 250 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 1 liter • cukor vanilkový 1 balíček
Ryžu premyjeme, nasypeme do mlieka, pridáme vanilkový cukor a za častého miešania rozvaríme. Necháme vychladnúť.
2.
slivky 600 gramov • škorica mletá 1 čajová lyžička • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Slivky odkôstkujeme a posypeme škoricou a cukrom.
5.
Primiešame vychladenú ryžu a zamiešame slivky.
6.
Nákyp vložíme do vysokej zapekacej misy, vymastenej maslom. Pečieme asi 45-50 minút pri teplote 180°C.
7.
vaječný bielok 5 kusov • cukor práškový 2 polievkové lyžice
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame cukor.
8.
Sneh natrieme na nákyp a necháme chvíľu zapiecť.
Dobrú chuť!