Rýchly tvarohový koláč z lístkového cesta
Recept na výborný tvarohový koláč s jablkami a hrozienkami. Nemusíte kombinovať tvaroh s mascarpone, možete použiť aj dvojnásobnú dávku tvarohu.
recept,fotorecept,jablká strúhané,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) › Jablkové koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 | gramov | |
cukor práškový | 8 | polievkových lyžíc | |
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
hrozienka | 70 | gramov | |
jablká strúhané | 300 | gramov | |
mascarpone | 250 | gramov | |
maslo | 20 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | ½ | litra | |
puding vanilkový - prášok | 20 | gramov | |
tvaroh jemný 20% tuku | 250 | gramov | |
škorica mletá | - |
Recept
1. Príprava cesta
cesto lístkové 500 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu.
2.
Pomocou valčeka cesto prenesieme na plech, ktorý sme predtým vypláchli vodou.
3. Príprava tvarohovej náplne
tvaroh jemný 20% tuku 250 gramov • mascarpone 250 gramov • cukor vanilkový 20 gramov • cukor práškový 8 polievkových lyžíc • puding vanilkový - prášok 20 gramov • mlieko polotučné 1,5% ½ litra • hrozienka 70 gramov
V miske vymiešame tvaroh, mascarpone, cukor, vanilkový puding (zlatý klas), hrozienka, mlieko. Zmes bude trochu redšia, ale pri pečení stuhne.
4.
Tvarohovú plnku rovnomerne rozotrieme na celý povrch cesta.
6. Jablková pokrývka
jablká strúhané 300 gramov • škorica mletá
Nastrúhané jablká rozvrstvíme na tvarohovú náplň, posypeme ich škoricou.
7.
Pečieme pri 180°C asi 20 minút.
8.
Hotový koláč necháme vychladnúť, nakrájame na kocky a podávame.
Dobrú chuť!