Rýchly hamburger zo sekanej v žemli
Obľúbený hamburger na rýchlo pripravenú večeru.
recept,fotorecept,žemľa,bavorská sekaná,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bavorská sekaná | 400 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
horčica plnotučná | 10 | čajových lyžičiek | |
kapusta hlávková biela | 200 | gramov | |
kečup | - | ||
olej slnečnicový | - | ||
paradajky | 150 | gramov | |
paradajky sušené | 30 | gramov | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 100 | gramov | |
žemľa | 10 | kusov |
Recept
1. Príprava ingrediencií
žemľa 10 kusov
Žemle prekrojíme na polovice a poukladáme ich roztvorené na veľkú tácku.
6.
paradajky sušené 30 gramov
Na spestrenie chuti hamburgerov môžeme použiť aj sušené paradajky, ktoré pokrájame na prúžky.
7.
bavorská sekaná 400 gramov
Sekanú nakrájame na plátky a primerane ju prekrojíme tak, aby sa vošla do žemle.
9. Skladanie hamburgerov
horčica plnotučná 10 čajových lyžičiek
Spodnú polovicu každej žemle potrieme horčicou a položíme na ňu horúcu sekanú. Na sekanú položíme primerané množstvo kapusty a cibule.
10.
Na cibuľu uložíme paradajky a plátky uhorky. Nakoniec pridáme kečup. Žemle zatvoríme, jemne pritlačíme a hneď podávame.
11.
Ak sa hamburgery neskonzumujú ihneď po príprave uložíme ich po jednej do mikroténového vrecúška, prípadne zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky. Pred ďalším podávaním ich spolu s vrecúškom ohrejeme v mikrovlnej rúre po dobu 10-15 sekúnd na najvyššom výkone.
Dobrú chuť!