Rybie filé pod syrovou plnkou
Chutná ľahká večera.
recept,fotorecept,rybie filé - 100% mäsa,syr cottage cheese,syr Ementál,Hlavné jedlá z rýb
Hlavné jedlá z rýb
Kategórie
Hlavné jedlá z rýb ›
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 50 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 50 | mililitrov | |
petržlenová vňať | 25 | gramov | |
rožok biely | 120 | gramov | |
rybie filé - 100% mäsa | 400 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Ementál | 100 | gramov | |
syr cottage cheese | 150 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
rybie filé - 100% mäsa 400 gramov • soľ • maslo 50 gramov
Filé necháme rozmraziť, osolíme a poukladáme do pekáča na ktorého dno sme vložili nakrájané maslo.
2.
rožok biely 120 gramov • mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy • syr cottage cheese 150 gramov • petržlenová vňať 25 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Rožky nakrájame a zalejeme mliekom. Pridáme vajcia, čerstvý syr, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie. Premiešame a necháme 10 minút postáť.
4.
Plnku navrstvíme do tvaru kopčekov na filé.
5.
Pekáč uzatvoríme a v rozohriatej rúre pri 200°C pečieme 35-40 minút.
6.
Podľa kopčekov rozkrájame na porcie. Podávame s čerstvou zeleninou, prípadne s varenými zemiakmi.
Dobrú chuť!