Rybacie fašírky
Jednoduché, ľahké a chutné vysmážané fašírky z tresky. Miesto tresky môžete použiť aj filet z inej ryby.
recept,fotorecept,Aljašská treska,cibuľa,Hlavné jedlá z rýb,Bezlaktózové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
Aljašská treska | 300 | gramov | |
cesnak | 2 | ||
cibuľa | 100 | gramov | |
korenie biele mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
olej slnečnicový | 1 | deciliter | |
petržlenová vňať | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
strúhanka | 200 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
2.
vajce slepačie 2 kusy • múka polohrubá 100 gramov • cesnak 2 s • cibuľa 100 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie biele mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • strúhanka 200 gramov
Zmiešame rozmixovanú tresku, vajcia, múku, roztlačený cesnak a na drobno nakrájanú cibuľu. Ochutíme soľou, bielym a čiernym korením. Pridávame strúhanku, kým nevymiesime tvarovateľné cesto.
3.
Z cesta po kúskoch odoberáme a tvarujeme v dlaniach fašírky. Aby sa nám cesto nelepilo, použijeme strúhanku, alebo múku.
4.
olej slnečnicový 1 deciliter
V panvici si rozpálime asi pol centimetra vysokú vrstvu oleja. Opatrne vložíme fašírky a vysmažíme do chrumkava z oboch strán.
5.
Po vysmažrní odložíme na servítku, ktorá vsiakne olej z povrchu.
Dobrú chuť!